DeFi zal migreren naar gecentraliseerde platforms’, zegt Dev.

  • Ontwikkelaar Udi Wertheimer was te zien op Ben Askren’s Funky Crypto Podcast.
  • Wertheimer beschuldigde DeFi en extreem hefboomde ETH opgesloten in kluizen voor de recente prijsdalingen van Ethereum.
  • Hij voorspelt dat DeFi-projecten zullen migreren naar gecentraliseerde platforms.

Onafhankelijke ontwikkelaar en consultant Udi Wertheimer gelooft dat het slechts een kwestie van tijd is voordat DeFi-projecten van Ethereum naar gecentraliseerde platformen migreren.

Wertheimer, die te gast was op de Funky Crypto Podcast met de gepensioneerde MMA-vechter Ben Askren en Litecoin Foundation Chief Evangelist John Kim, besprak de recente terugval in de crypto-markten. Hij wees op DeFi, en beschreef de ethers die in kluizen zijn opgesloten en hoe ze uitleggen waarom de bodem uit de ETH-prijs viel in de afgelopen dagen.

Er is niets gedecentraliseerd over DeFi.

Naast softwareontwikkelaar is Wertheimer ook een zelfverklaarde Ethereum basher. Hij beklaagde zich over de trage transactiesnelheden, de hoge tarieven en het ingewikkelde MetaMask, maar hij had niets dan goeds te zeggen over de medeoprichters Vitalik Buterin en Joe Lubin. Wertheimer stelde voor dat DeFi Ethereum niet nodig, zeggend,

Naar mijn mening staat dit hele DeFi-ding, het staat voor gedecentraliseerde financiering. En eigenlijk is er niets echt gedecentraliseerd aan, want er is altijd wel iemand die die projecten controleert. Zoals we nu zagen met het SUSHI-ding… Ze lanceerden een token, maar het eigenlijke project bestaat nauwelijks. Dus het is duidelijk niet gedecentraliseerd…Al deze projecten hebben iemand die de controle heeft.

Hij gebruikte ook het voorbeeld van yearn.finance (YFI), waarvan de prijs omhoogschoot van nul naar meer dan $30.000 voordat hij een derde van zijn waarde verloor sinds de piek. Wertheimer zei dat het project interessant is, maar wees erop dat het ook door iemand wordt gecontroleerd – Andre Cronje. Op de podcast voorspelde Wertheimer dat DeFi niet lang op het Ethereum netwerk zal zitten.

Naar mijn mening, de manier waarop het gaat, als het overleeft, gaat het uit het Ethereum en in gecentraliseerde platforms te krijgen gewoon omdat ze goedkoper en ze zijn sneller. En je verliest niets omdat het al gedecentraliseerd is… Wat gedecentraliseerd ook betekent, het staat ter discussie, maar we weten dat deze projecten dat niet zijn.

De spanning is weg…

Wertheimer is zo uitgeschakeld door de DeFi-ruimte dat hij niet langer enthousiast is over de blokketentechnologie. Hij zei dat er weliswaar financiële en economische voordelen zijn aan het gebruik van bitcoin, maar dat hij ook een blokketen-scepticus is.

“Ik denk gewoon niet dat de blockchain-technologie op veel dingen van toepassing is, als dat al het geval is. Ik denk niet dat het kan een zeer goed gebruik van de meeste gevallen … Net als een recent voorbeeld, dit hele DeFi spul … Waarom zijn ze met behulp van een blockchain? Het is gewoon het vertragen van dingen. Het maakt de dingen alleen maar duurder. Dus ik denk dat de meeste toepassingen die gebruik maken van een blokketen uiteindelijk zullen migreren.”

Waar de blokketen goed voor is, volgens Wertheimer, is het creëren van digitale middelen die niet door iemand anders worden gecontroleerd – zoals bitcoin.

Comments are closed.